Érték és Minőség
Nagydíj 2018
A BioCo „100% szerves” termékcsalád kiválóságát 2018-ban Érték és Minőség Nagydíjjal ismerték el, ezzel ismét igazolva a BioCo termékfejlesztőinek minőség iránti elkötelezettségét. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntető címet ünnepélyes keretek között, 2018. szeptemberében adták át a Parlament felsőházi termében.

A tanúsító védjegy egyértelmű, jól látható jelzés, mely pozitív útmutatást ad a fogyasztónak vásárlásaihoz, ugyanakkor a díjazottat is magasabbra emeli a gazdasági élet szereplői között.

„Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon áruk, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű áruk előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázati rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését.”

MIÉRT ALKOTTUK MEG A BIOCO SZERVES TERMÉKCSALÁDOT?

A BioCo „100% szerves” termékcsalád fejlesztését a minőségbe vetett hitünk ihlette.

Hisszük, hogy a fogyasztó számára kompromisszummentes minőséget kell nyújtanunk, ezért a termékek fejlesztésekor a legfontosabb szempont a készítményben lévő hatóanyag biohasznosulása.

Számos tudományos publikációban és az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) szakmai állásfoglalásaiban is megjelentek azok a vizsgálatok és következtetések, melyek egyes szerves kötésű vegyületformákat igazoltan jobb felszívódásúnak találták, mint a szervetlen formákat.

Ennek ellenére azt tapasztaltuk, hogy a piacon több terméket csak dúsítanak a szerves vegyületformákkal, valójában a deklarált hatóanyag-mennyiség nagy százaléka ugyanúgy a szervetlen sókból származik.

Ez késztetett bennünket arra, hogy megalkossuk a kompromisszummentes, kizárólag 100% szerves hatóanyagot tartalmazó készítményeinket. A fejlesztés során ezt a célt annyira komolyan vettük, hogy még a tablettázást segítő anyagok közül is száműztük a hatóanyag szervetlen formáit.